Friday, October 16, 2009

my 22nd bufdae

alhamdulillah, tanggal 10 oktober 2009 yg lalu, eman menyambut hari lahir yg ke-22 bermakna, semakin singkat lah sisa usia eman yg tinggal. (however, still waiting for 10/10/2010). ptg 9hb tu sebenarnya dah plan nak balik rumah, ye la.. org rumah dekat kn?? hehehe~ nak balik basuh baju la kononnya. tp my special told me that "betul ke awk nk balik ni?? kan kwn2 awk nk wat suprise malam ni. hehe~ awk wat la tekejut bila diorg wat" ishh!! ada patut pk org nk wat suprise utk kte. pasan betul. eman balas "klw xde suprise mlm ni, awk kne beli kek besar2 utk sy, sbb dah bg harapan pd sy" =D

on dat night, i'm so tired. yelah, oncall + jaga gerai time htd + angkat barang wat balik ke nurani. sampai dah tetido pn kejap. balik dari antar brg around 11.50 pm eman gi mandi dulu. yela, badan penat n berpeluh. mana la selesa nak tidur dgn gembiranya. masa tgh sy0k mandi, dgr la jgk bising2 kat luar. ape la bdk2 ni buat x tdo lg+wat bising lak tu. ish3~ tgh2 mandi tu, ada la gak tebayang kot2 la my sahabat2 duk wat surprise kat bilik eman cam masa birthday zara last year. (SS lg =P)

after 30 mnt, eman kuar dari toilet dan tgk bilik dari jauh. kot2 bnyk selipar. hehehe (still mengharap) tapi.. yg musyyyyykillll nye, ape hal banyak sgt selipar kat pintu jiran2 eman nih. biasanya, depan bilik diorg takkan lebih dari 3 pasang kasut yg ada. ape la kwn2 diorg wat dalam bilik tgh2 malam nih.

then, i opened my door's room as usual dan sangattt tekejut bila tgk ramai org. bkn pe~ keadaan x sesuai. hahahaha~ (nasib baik awk. klw x kena beli kek besar2 utk sy) lepas siap solat, sesi birthday party pn bermula. macam biasa, kek dipotong kpd 8 bahagian dan kami pakat makan ramai2 guna garpu atas papan kek. terima kasih sahabat, utk suprise birthday party, walaupun cam dah bleh bajet. =P

utk semua insan dalam hidup eman:

1. msj utk ummi abah: terima kasih kerana melahirkan aiman dan membesarkan aiman dgn penuh kasih sayang. jasa umi abah tak mungkin dapat aiman balas utk selamanya. sayang umi abah.

juz after d msg, eman got call from ummi:
ummi: " happy birthday aiman! dah tua dah aiman. umur berapa dah ye??
aiman: "dah 22 umi. heheehe~"
ummi: "dah tua dah ni"
aiman: "mana ada tua, matang la mi"
ummi: "semoga berjaya dan dipermudahkan segala urusan (something like that, not really remembe d words said by umi)"
aiman: thanks umi
ummi: assalamualaikum
aiman: waalaikumussalam

then, dpt lak msg dari abah:
"sama2. selamat hari lahir. semoga sentiasa berbahagia dan berjaya dalam melalui segala cabaran dan ujian. insyaAllah"

2. my best frensss

bee: "(hehe~)"
nadia: "(hehe~)"
dayah: "buat cik aiman mardhiyyah, hepi 22nd bfday"
key: "hepi bday dear~ moge sihat selalu n pjg umo :)"
dilla: "its been a long n tiring week, n i know at some point i'd breakdown... that's when i completely clueless of the day n date... N it happen on ur brthday... I screwed up real bad.. I'm terribly sorry.. Happy belated brthday.. May Allah bless u.. N i luv u, n never meant 2 hurt u.."

it's ok my dear, for being late. sayang korang~~ muahhxxx!!!

3. my heart~

him: "( rahsia~)"sebelum wrapper dibuka
selepas wrapper dibuka =D

4. ciknah (mak saudara eman yg sama birthday dgn eman. beza umur kami 37 thn)

sms from ciknah: "wishing u a happy birthday. D doakan beroleh kejayaan dunia n akhirat. Salam"

but, sadly, eman tak menyempat nak reply msg ciknah. sempat wish masa afwan call ciknah je. mintak maaf yee ciknah sebab lambat wish.

5. all d wishes from facebook, sms, friendster.

terima kasih banyak2 atas ingatan kalian.

actually, takde gambar utk di upload. sbb gambar nya Alia Fahizha yg ambik. jd kena tnggu dia bg gmbr dulu.

akhir kata, semoga ibadah semakin bertambah seiring dengan berkurangnya usia.

video
the most special gift i got this year =D